Team Synergy has an extraordinary impact on business results

Patrick Lencioni

Apps 4 (Management) Teams

De software-giganten hebben het nieuwe goud ontdekt: onze markt wordt overspoeld door Collaboration-tools (bv. Office 365, Sharepoint, Slack...) and Team-tools (bv. Microsoft Teams, Trello, Asana...). 
En ook aan nieuwe methodologieën ontbreekt het niet: plots moeten we allemaal doen aan Design Thinking, Scrum, Kanban, Agile, Six Lean Sigma... 
Maar met een goed ERP-pakket heb je nog geen goede logistieke processen. 
En met een goede collaboration-tool heb je nog geen goede samenwerking team. 
Of met een goede Team-tool heb je nog geen goed team.
Het helpt dus zeker niet om zo maar wat tools in je organisatie binnen te gooien. Wat niet wil zeggen dat een goede tool kan bijdragen tot een betere teamwerking! Maar dan moet je de tool niet implementeren 'vanuit de functionaliteiten van de tool' maar wel vanuit het 'functioneren van je team'. 
DPRI: Doelen -Processen - Regels - Interacties. Van hieruit moet je vertrekken. 
Heeft het team een visie, en weet het naar welke doelstellingen het toewerkt. Zijn de processen uitgewerkt, duidelijk, werkbaar, efficiënt ? Heb je een goed governance plan. Gaat je organisatie niet kapot aan regeltjes. Wordt alle innovatie en initiatief niet in de kiem gesmoord ? En tot slot, hoe lopen de interacties in je team. Kennen de teamleden elkaar voldoende, kunnen ze zeggen wat gezegd moet worden, krijgen ze de kans om te experimenteren, om fouten te maken? Worden successen gevierd, schouderklopjes gegeven, steun aangereikt ? Is de teamleider eerder een coach dan de gezagsvoerder ?

De Team Innovation Workshops zijn opleidingen, op maat van voor alle soorten management teams. De workshops hebben niet als doel om technisch in de diepste details te gaan en het is evenmin een gebruikersopleiding om met de tools te leren werken. Doel van de deze workshops is wél om met het team te bespreken hoe je dergelijke tools of implementaties kan aanpakken, wat de impact kan zijn op de organisatie, wat de risico’s zijn, hoe je dergelijk transformatie-project aanpakt. 
De duur en de technische diepgang worden aangepast op de behoeften van het team.
Peter Gielen gebruikt en deelt hier zijn 30 jarige IT-management en business-ervaring. Zo zijn jullie als Management of Projectteam goed voorbereid om in een traject te stappen. Voor sommige thema’s wordt een gastspreker ingehuurd.
​Een Team Innovation Workshop wordt op maat van het bedrijf en de situatie gemaakt. We volgen deze stappen:
> Intake gesprek
   > As-is assessment 
      > Inhoudelijke voorbereiding
         > Workshop
            > Actieplan

Collaborative Learning

Het is bewezen dat de impact op het leren en het resultaat veel groter is wanneer je met het hele team in een leerproces duikt, vooral omdat je het meteen kan vertalen naar jullie realiteit!

op maat van jullie team en organisatie

Team Innovation Workshops zijn geen gestandaardiseerde opleidingen waarvoor we even onze schuif opentrekken. Ze worden op maat van je (management) team uitgewerkt door onze opleidingsarchitect, onze ervaringsdeskundige en iemand van jullie team/organisatie.

Bring theory into practice

Onze workshops hebben de juiste mix: de nodige achtergrond en theorie, een practische invulling, een interactieve werkvorm, een onmiddellijk bruikbaar resultaat om mee verder te gaan...

Microsoft Teams

MS Teams is een nieuwe telg in de Office365-familie, en is een beetje het Microsoft-antwoord op het grote succes van Slack. Teams is zowat een overkoepelend platform om teams gemakkelijk vanuit één ‘dashboard’ samen te laten werken (zowel virtueel als reëel). Skypen, chat-based communiceren in zogenaamde channels, team-documenten sharen in of ophalen uit Sharepoint, teamresources plannen,… Teams is zelfs te integreren en te koppelen met allerlei externe applicaties en Team-tools. Voor het eerst komt Microsoft met een open platform dat integreert met allerlei andere productieve apps en tools. Microsoft pusht Teams heel hard in de markt. En “omdat het toch in de licentie zit” zien we dat heel wat bedrijven Teams ‘in de organisatie gooien’ zonder structurele aanpak en voorbereiding. Het is echter uiterst belangrijk om eerst te starten vanuit je processen en hiervoor de juiste Governance uit te werken.

Phasellus scelerisque sed leo quis gravida. Fusce lobortis libero ut arcu blandit pharetra.

Slack

Slack is een populaire collaboration-tool voor teams. Het faciliteert chat-based werken. Zo kan je de hoeveelheid email structureel verminderen, kan je elkaar beter up-to-date houden, kan je de documenten-flow beter stroomlijnen. Slack is zowat de business versie van Whatsapp. En is het nu net dit waar de jongere generaties (digitaal) mee groot worden gebracht.

Phasellus scelerisque sed leo quis gravida. Fusce lobortis libero ut arcu blandit pharetra.

%d bloggers liken dit: