Change is not a destination
just as hope is not a strategy

Rudi Giuliani

Boost 4 (Management) Teams

Management Teams van bedrijven of organisaties willen best starten met Digitale Transformatietrajecten. Maar hoe pak je dit aan? Een aparte 'Digitale Transformatie' afdeling starten? Dure, externe, consultants inhuren om een nog duurder projectplan te schrijven? Je laten verleiden door methodologieën, softwaretools of andere buzz words of goeroes? Een masteropleiding volgen? 
​Digitale Transformatie start in eerste instantie bij het Executive Management Team. 
Waar willen jullie met de organisatie naar toe? Wat is jullie vernieuwde (digitale) missie en visie. Hoe willen jullie de bedrijfscultuur bijstellen? Wie is jullie klant van de toekomst? Welke customer experience willen jullie kunnen aanbieden.​ 
Om jullie Management Team, Senior Leaderships Team of eender welk ander team op weg te helpen in de doolhof van Digitale Transformatie, bieden we Team Innovation Workshops aan. Deze laten jullie team kennismaken met de New Way of Management, doen jullie nadenken over de digitale toekomst van de organisatie, laten jullie zoeken naar het WHY en het IKIGAI van het team .
​Elke Team Innovation Workshop wordt op maat uitgewerkt, eventueel met ondersteuning van specialisten ter zake. We starten met een assessment (snapshot) van de as-is situatie en een intake gesprek met de team manager om de verwachtingen duidelijk te omschrijven.​ Ook tijdens onze driedaagse Team Transformation Bootcamps organiseren we een Team Innovation Workshop.​
Gaan jullie de uitdaging aan?

Collaborative Learning

Het is bewezen dat de impact op het leren en het resultaat veel groter is wanneer je met het hele team SAMEN in een leerproces duikt, vooral omdat je het meteen kan vertalen naar jullie realiteit!

op maat van jullie team en organisatie

Team Innovation Workshops zijn geen gestandaardiseerde opleidingen waarvoor we even onze schuif opentrekken. Ze worden op maat van je (management) team uitgewerkt door onze opleidingsarchitect, onze ervaringsdeskundige en iemand van jullie team/organisatie.

Bring theory into practice

Onze workshops hebben de juiste mix: de nodige achtergrond en theorie, een practische invulling, een interactieve werkvorm, een onmiddellijk bruikbaar resultaat om mee verder te gaan...

Innovatie-cultuur implementeren

MS Teams is een nieuwe telg in de Office365-familie, en is een beetje het Microsoft-antwoord op het grote succes van Slack. Teams is zowat een overkoepelend platform om teams gemakkelijk vanuit één ‘dashboard’ samen te laten werken (zowel virtueel als reëel). Skypen, chat-based communiceren in zogenaamde channels, team-documenten sharen in of ophalen uit Sharepoint, teamresources plannen,… Teams is zelfs te integreren en te koppelen met allerlei externe applicaties en Team-tools. Voor het eerst komt Microsoft met een open platform dat integreert met allerlei andere productieve apps en tools. Microsoft pusht Teams heel hard in de markt. En “omdat het toch in de licentie zit” zien we dat heel wat bedrijven Teams ‘in de organisatie gooien’ zonder structurele aanpak en voorbereiding. Het is echter uiterst belangrijk om eerst te starten vanuit je processen en hiervoor de juiste Governance uit te werken.

Phasellus scelerisque sed leo quis gravida. Fusce lobortis libero ut arcu blandit pharetra.

Creativiteit

Robotisering, automatisering, Artificiële Intelligentie, … ze zijn een mogelijke bedreiging voor de repetitieve, uitvoeringsgerichte taken. Creativiteit blijft een menselijke eigenschap die je niet snel kan vervangen door tools en computers (maar ze kunnen er wel toe bijdragen). In deze workshop leren we hoe je creativiteit kan stimuleren en exploiteren. De mate van creativiteit zal immers het verschil maken om je concurrentiepositie te bepalen en verbeteren.

Deze workshop helpt je te begrijpen welke (soorten) tools en methodes er tegenwoordig op de markt zijn en hoe ze kunnen helpen om je team of organisatie meer agile, meer digitaal, meer innovatief, meer craetief en meer TEAM! te maken. Natuurlijk staan we ook stil bij de basisvoorwaarden, de manier van succesvol implementeren, de kosten en opbrangsten (ROI), de risico's, het change-aspect.....

%d bloggers liken dit: