Teamwork is a strategic decision

Patrick Lencioni

op zoek naar de onbekende bestemming X...
 en de X-factor in je team

De MyTeamDiscoveryX is een variante op de MyTeamChallengeX
We trekken met je team naar een onbekende stad ("ergens" in Europa). Daar aangekomen wordt jullie team door ons uitgedaagd om samen als TEAM! de eindbestemming X te vinden en te bereiken (TeamChallenge). 
Onderweg zijn er teamopdrachten, individuele opdrachten, sportieve uitdagingen, stratetegische keuzes te maken, onverwachte gebeurtenissen te tackelen,... De TeamChallengeX is een Serious Game, met 42 lagen en aspecten over teamwerk.
​Niet competitief, wél fysisch, voor het hele team haalbaar, uitdagend (buiten de comfortzone maar niet in de stresszone).
Tijdens de coaching achteraf, bekijken we met behulp van de Insights Discovery profielen, hoe het team functioneerde tijdens de TeamChallenge en hoe zich dat vertaald op de werkvloer.

3 dagen met je team naar onbekende bestemming X
overnachting in een buitengewone, exclusieve of speciale locatie

dag 1: we challengen je team, op zoek naar hun teamdoel
dag 2: we observeren, coachen en leren uit onze ervaringen
dag 3: op basis van Insights Discovery leren we de onderlinge verhoudingen binnen ons team begrijpen.

een onvergetelijke team-ervaring

+3 dagen

Team experience: ***

Team building: ***

5 - 14 deelnrs

Team coaching: ***

Team innovation: *

Mystery Destination X

naar een onbekende bestemming, "ergens" in België, Nederland, Europa of zelfs verder...

Out-of-the-box

We leren het team grenzen verleggen, out-of-the-box denken, design thinking, creatief zijn...

Gamification - serious game

Kinderen leren spelend het meeste. Hetzelfde geldt zeker ook voor volwassenen !

Insights Discovery

We leren de werking van ons team beter begrijpen op basis van Insights Discovery (of MBTI)

Action & Adventure

niemand kan zich verstoppen, iedereen wordt meegesleept in het avontuur.

Technology

We maken gebruik van allerlei  digitale tools als VR, AR, Apps, drones...

Leadership

Het team moet zélf keuzes maken, beslissingen nemen, problemen oplossen, strategiëen bedenken, oplossingen zoeken, zelfredzaam zijn..

City + Nature

Leren doe je buiten je comfortzone: we nemen je team mee in de stad of natuur, weg van het dagelijkse kantoor.

Spel met 42 levels 

leren falen, leren successen vieren,leren feedback geven, leren frustraties en conflicten beheersen...

Team-Coaching

Uniek aan onze programma's is dat elke ervaring geduid en gecoacht wordt door een Insights Discovery practioner.

Maatwerk

Elk programma wordt helemaal - op maat van jouw team - aangepast en ingevuld opdat het een unieke ervaring wordt met een ultiem resultaat.

Niet competitief

We zoeken geen mol, we spelen niet tegen elkaar maar we werken SAMEN als een écht team!

Concept

We brengen jouw team uit hun dagelijkse comfortzone (controle-kamer). Het moet een gemeenschappelijke  Challenge ("purpose") tot een goed einde brengen. Dit kan alleen door perfect teamwerk. Wanneer het team echter onvoldoende samenwerkt en niet als een team optreedt, kan de opdracht onmogelijk gehaald worden. 

Op basis van Insights Discovery (of MBTI) zullen we de persoonlijkheden binnen het team beter leren kennen en begrijpen. Hieruit leren we respect te hebben voor bepaalde gedragingen, beslissingen, invloeden in het team.

Team Challenge

Dag 1

Het team gaat op zoek naar de eindbestemming X. Het team zal intens moeten samenwerken, communiceren, beslissingen nemen, strategie bepalen, problemen oplossen, keuzes maken, budget beheren, veiligheid bieden, fouten maken, successen vieren. De deelnemers verplaatsen zich op allerlei manieren (sportief en minder sportief), ze worden onderweg voor uitdagingen gesteld, ze hebben de keuze of soms de verplichting om gebruik maken van technologie, maar ook van teamspirit en gezond verstand, om deze  uitdagingen te overwinnen. Wat er allemaal gaat gebeuren, kunnen we niet verklappen. Het is dan ook ‘out-of-the-box’, buiten de comfortzone en ‘controle leren lossen’. Het einddoel is haalbaar... als het team samenwerkt als een team.

Team Transformation Workshop

Dag 2 en 3

Samen met één (of meerdere) coach(es) wordt de ervaring van de MyTeamChallengeX grondig geanalyseerd en gecoacht. Wat is hier gebeurd met het team? Wat heeft eenieder ervaren? Wat hebben we geleerd? Waar liggen onze sterktes en zwaktes? Wat hebben we nodig om ons team te transformeren? Wat is de impact van een dreamteam op ons bedrijf? Wat is onze gezamenlijke missie en visie? Waar doen we dit voor? Hoe kunnen we stappen maken? ... we gaan samen op zoek naar het dieper “waarom?”

Doelstellingen

Elk team heeft nood aan om aan zijn team te werken. Maar het Management Team wordt dikwijls over het hoofd gezien : te druk, niet nodig, geen tijd... Nochthans is het goed functioneren van je management team van levensbelang voor je bedrijf! Daarnaast heeft een team op de dag van vandaag ook nood aan team-innovatie. Hoe kan de digitale transformatie jouw team en jouw bedrijf helpen om de digitale stap te maken naar de toekomst? Tijdens de Team Innovation Workshop proberen we jouw team op een plezante, intuïtieve en teamversterkende manier een digitale injectie te geven...We proberen volgende doelstellingen te bereiken:

  • Elkaar beter leren kennen
  • Nieuwe skills ontdekken bij collega’s
  • Leren SAMENwerken (ook digitaal!)
  • Beter en efficiënter communiceren
  • Doelgericht werken
  • Budgetbeheer
  • Innoveren, werken met nieuwe technologiën.
  • Vanuit de opgedane ervaring, brainstormen over toekomstgerichte thema’s – manier van samenwerken, organisatievormen...
  • Teamvisie en teammissie bepalen

gebaseerd op Jung

Insights Discovery is een even eenvoudig als toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Wij voegen er nog een dimensie aan toe: in plaats van in een vergaderzaal laten we je team ervaren in een live belevenis-spel (Serious Game).

Insights Practionar

Het team wordt gecoacht door onze of door jullie eigen geaccrediteerde  Insights Discovery Practionar. We kunnen vooraf de Insights profielen bepalen, mocht dit nog niet (recent) gebeurd zijn.

Meer info...

over de bestemmingen

Meer info

Referenties

Meer info

Over de planning

Meer info

Richtprijzen

Elke bootcamp is een programma op maat en in onderling overleg. Afhankelijk van de datum en de periode van het jaar, de grootte van het team, de doelstellingen, de bestemming, het beschikbare budget, kan de kostprijs heel erg uiteenlopen. Doch hebben we voldoende ervaring om de kostprijs heel exact te kunnen berekenen (all in prijs, dus geen verassingen).  We zijn geen reisbureau of incentive-organisatie, weet dat we geen marge nemen op de vluchten, de overnachtingen of de maaltijden. Ons businessmodel is gebaseerd op het organiseren en het coachen van dit programma (vaste dagprijs).
Op basis van onze ervaringen kunnen we wel een aantal betrouwbare richtprijzen meegeven, afhankelijk van de doelgroep en het bijhorende comfortlevel.

Standaard

prijs all inclusive
 (vluchten, 3 overnachtingen, maaltijden, activiteiten, challenge, coaching, workshops...)

inclusief intake gesprek

inclusief team assessment

INCLUSIEF INSIGHTS PRACTITIONAR

exclusief dranken en 
transport naar luchthaven

vanaf 2400€ pp all in

Senior

+ executive team coach

+ extra comfort

+ speciale activiteit(en)

+ extra workshop


optie: Insights Discovery PROFIELEN

optie: coaching natraject

vanaf 3400€ pp all in

Executive

+ VIP ondersteuning

+ Business travel

+ exclusieve activiteit

+ exclusieve overnachting

optie: voorbereidende workshops

optie: uitgebreide pre-analyse en coaching-gesprekken

optie: individuele persoonlijk en/of team-natraject coaching

vanaf 6000€ pp all in

%d bloggers liken dit: