Psychologische veiligheid

Het is enorm belangrijk dat ieder zich goed en veilig voelt in het team. Het team krijgt dan ook als uitdrukkelijke opdracht om continu ieders veiligheid te borgen. Op deze manier creëer je geruststelling en daarna vertrouwen. En vertrouwen is net één van de basis-ingrediënten voor een goed functionerend team. In tegenstelling tot sommige teambuildings”events” zullen we niemand forceren om extra uitdagende (gevaarlijke) opdrachten aan te gaan, die niet alleen buiten de comfortzone liggen, maar mensen onnodig in de stresszone duwen. En dan krijg je net het tegengestelde effect van wat je beoogt. Ieder van het team (ook minder sportieven of mensen met een handicap) moet het eindpunt kunnen bereiken, samen met het hele team. Méér nog, elke opdracht kan geweigerd worden – zonder gezichtsverlies – en er kan voor iedere “onmogelijke” hindernis een alternatieve oplossing worden bedacht door het team. Dus geen macho-gedoe en “om ter meeste durven”. Daarom zit er ook geen onderlinge competitie in ons concept. We strijden niet tegen elkaar maar mét elkaar naar ons gemeenschappelijke doel.

Veiligheid primeert bij onze activiteiten, zowel psychologische veiligheid als fysische veiligheid.

Fysische veiligheid

Zoals hierboven gemeld maken we per definitie geen gebruik van extra gevaarlijke of risicovolle activiteiten. 
En zijn er toch enige risico’s aan verbonden, dan wordt er gezorgd voor professionele begeleiding, materiaal en veiligheidsattributen (helmen, verlichting, fluo-hesjes,…). 
De deelnemers worden op voorhand gebriefd, moeten een contract ondertekenen en mogen tijdens de activiteiten geen alcohol of drugs nuttigen. 
Voor elk programma wordt een gedetailleerd roadbook uitgewerkt alsook een veiligheidsplan comform het KB     ….. Elke deelnemer beschikt over een noodomslag en het team wordt in geval van nood bijgestaan door de begeleiders van Maaiteam. 
Peter Gielen, die de architect is van de programma’s, is gediplomeerd Initiator en Instructeur Bergwandelen, gebrevetteerd reisgids met 30 jaren ervaring op de teller. Hij wordt bijgestaan door bekwame en ervaren begeleiders.

%d bloggers liken dit: